Feedly

follow us in feedly

dimecres, 24 de maig del 2017

Granets de sorra




Treballar en una biblioteca és dipositar granets de sorra.

Apart de les feines rutinàries de seleccionar, gestionar comandes, catalogar, difondre la col·lecció per mitjans cada cop més diversos, atendre l'usuari a peu de taulell i endreçar, entre altres, també inventem mil i una històries per a inocular la passió per la lectura i els llibres en els més petits.

Sí, les bibliotecàries tenim aquesta dèria. Ens resultaria molt més fàcil obrir i tancar la biblioteca i actuar com a caixeres de supermercat entregant llibres i endreçant-los, però en comptes d'això gestionem clubs de lectura, fem visites escolars, expliquem contes, llegim i recomanem muntanyes de llibres, dissenyem gimcanes... tot per a encomanar les ganes de llegir.

Ho fem amb il·lusió i amb convenciment perquè sabem que és beneficiós per als usuaris. Però també, he de reconèixer que ho fem amb picardia, i és que quan trobes un usuari al cap dels anys que et somriu, et saluda i et diu: "Recordo els contes que explicaves...", "Quants llibres vaig llegir gràcies a tu...", "Em vas obrir un món amb el club de lectura..." no pots deixar de sentir-te orgullosa dels petits grans de sorra que vas dipositant.

La nostra feina és això, dipositar petits grans de sorra que es converteixen en muntanyes algun dia. Ben al contrari d'allò que pretenen segons quines campanyes d'animació a la lectura que s'anuncien als quatre vents i volen aconseguir en quatre dies les coses que nosaltres només aconseguim a còpia d'anys.

Il·lustració de Carles Gil


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada