Feedly

follow us in feedly

dimarts, 10 de gener del 2017

M'agraden massa les pelis de Tarantino





Portes més de 15 anys vivint al barri de manera plàcida. De sobte  un grup de nens i adolescents decideixen crear el seu espai just davant de casa teva, a les escales que donen accés al parc. Comencen els insults a tothom que transita per aquest espai (zorra; puta; viejo, qué miras...). Et llencen pedres enormes als vidres de casa. La jardinera del costat de les escales es comença a omplir de tota mena de porqueria, tot i tenir una paperera al costat. Quan finalment hi calen foc tothom s'exclama i tu penses: doncs mira, així s'ha cremat tota la merda que hi havien llençat, ara ja no queda res. De grafittis xungos i porros ja ni parlo.

Poses un post a facebook una mica pujat de to explicant el tema i un amic et diu: "Però què fas? treu-lo immediatament, com el llegeixin ja te l'has guanyat. La policia no farà res, has de parlar amb algú important de la comunitat". Faig cas, trec el post, localitzo un personatge important dins la comunitat, hi parlo i em diu: "No hagas caso, solo son niños".

De l'escala pugen una mica més i es col·loquen just davant de casa. Un dia porten una taula i cadires, i alli enmig es posen a jugar a les cartes, a beure i a fumar. Un altre dia porten guants de boxa, fan una rotllana i mentre dos s'esbatussen de valent els altres van animant.

Surts per anar a treballar i et trobes la bústia arrencada i destrossada davant de casa. Et sents impotent. Què m'espera demà? Poses denúncia als mossos, però és un tema difícil. Clar " Solo son niños". Espero que vinguin de l'asseguradora per veure si se'n fan càrrec, pregant perquè la nova bústia no vagi també pel terra i pensant: On estaran les cartes que segurament portava aquests dies el carter?

Els Reis Mags porten a les nenes un patinet elèctric. I els dius: "Compte amb anar per baix no sigui que us el prenguin". Però no cal. Mires per la finestra i resulta que a ells també els Reis els han portat un patinet elèctric perquè "Son solo niños" i el que fan no està mal fet. També n'hi ha algú que a Instagram farda de pijama i colònia de marca, i de 2000 euros en billetots trinco trinco.

I arribes a casa amb el cotxe i  estan just davant de la porta, davant la bústia que van arrencar amb nocturnitat i d'amagatotis. I els mires. I et miren. I somriuen sorneguerament perquè saben que ningú t'ajudarà. I també saben que tu ho saps. I aleshores t'adones que potser t'agraden massa les pelis de Tarantino, perquè et veus transformada en Vincent Vega, apretes a fons l'accelerador, i els esclafes contra la paret. Queden fets miques i ensangonats per terra, però penses que això no és problema, només cal trucar el Sr. Lobo, que ja s'encarregarà de tot.

Finalment reflexiones, treus el peu de l'accelerador i ressona dins el teu cap: "Si son solo niños".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada