Feedly

follow us in feedly

dimecres, 7 de novembre del 2018

A punt d'estrena





Que acabo de llegir aquest llibre de la M. Carme Roca i m'ha agradat molt.

Que tracta de la vida de l'Eulàlia Rovira entre els anys 40 i 50. Una nena malaltissa que aconsegueix treballar de maniquí per a Pertegaz, després de passar pels taulells de Can Jorba, la famosa empresa de Barcelona.

Que la seva vida estarà marcada per les convencions socials i la por al què diran, i això la conduirà a cometre un error darrere d'un altre.

Que coneixerem un ventall de personatges que ben segur podrien haver existit realment: des del feixista furibund, fins el professor d'esquerres que ha de fugir d'Espanya, passant pels homosexuals que han de guardar les aparences sigui com sigui, les minyones arribades d'Andalusia, i les treballadores que deixen la feina un cop s'han casat.

Que m'ha agradat molt també el retrat d'aquella època, amb les referències als anuncis, i als serials de la ràdio i, sobretot, la multitud de detalls sobre la roba, la confecció, i el món de la moda en general.

Que us la recomano si us agrada tot això que us he dit, i que si us estranya com he fet aquesta recomanació, només cal que llegiu el llibre i ho entendreu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada