Feedly

follow us in feedly

dissabte, 14 d’abril del 2018

34è Saló del Llibre Infantil i Juvenil




Vinc enamorada del Saló del Llibre Infantil i Juvenil. És la 34ena edició, i la 16ena que es realitza a Mollerussa, al Teatre l'Amistat.

He assistit a la Trobada Pedagògica organitzada pel Clijcat, l'Ajuntament de Mollerussa i el Departament d'Ensenyament. Prop d'un centenar d'assistents hem realitzat una visita guiada pel Saló (per a mi ha estat la primera vegada), amb explicació del funcionament general, de les diverses exposicions, de la decoració de l'entrada i de l'espai d'exposició.

A continuació, després de remenar llibres, hem assistit a la conferència de Joan Portell, autor del llibre Llegim? com fer lectors entusiastes, que ens ha animat a pensar en les nostres constel·lacions lectores i a fomentar la lectura en nens i joves a través de diferents exemples i les experiències modèliques de països com Japó i Finlàndia.

La Laia Aguilar, de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ens ha desvetllat claus per a dinamitzar clubs de lectura a partir de la disecció de les diferents parts de les narracions. Cal, ha dit, fer parar esment en els narradors, els escenaris, els personatges (tant protagonista, com secundaris i antagonista), ens ha parlat d'estereotips i de personatges singulars, i de mirar d'apropar les lectures a les pròpies experiències vitals dels lectors, ja que "la literatura és el mirall de la vida".

A continuació s'han presentat les experiències del CRP del Segrià (Ventall de propostes per treballar la lectura) i del grup de literatura infantil del CRP del Garraf. Totes dues molt interessants i enriquidores.

En definitiva, una trobada per a intentar posar granets de sorra en les experiències lectores de nens i joves. De llibres n'hi ha a cabassos, de persones amb ganes de seduir a partir de la lectura també. Ens hi posem?








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada