Feedly

follow us in feedly

dissabte, 28 d’abril del 2018

Petites decepcions i grans alegries



Publicar un llibre no és fàcil. Vendre´l, tampoc. Les Aventures d'en Nic porten al mercat des de desembre del 2017. És poc recorregut, sí, però en aquest temps he tingut moltes alegries i alguna decepció.

Tinc molts amics que no han comprat cap exemplar. És per nens, diuen (entre altres motius). Bé, jo també he anat a fer despesa a restaurants i botigues d'amics només pel fet de ser amics. Per fer "gasto" i donar suport. Es veu que comprar un llibre per donar suport a una amiga, això no cal. I ja no dic res de llegir-lo, que això encara menys.

I com això, moltes altres coses: ajuntaments que veten la presentació del llibre, llibreries que diuen que "ni tenen el llibre ni el tindran" (finalment, sí que el tenen), anar a donar personalment un exemplar a tots els centres escolars de Cambrils, enviar mails amb la proposta didàctica, i no haver rebut ni un simple "gràcies". És per això que després t'arriba feedback de gent que et fa comentaris bonics i propostes interessants, fins i tot gent que no et coneix, i t'alegres i penses que el món és així, fets de petites decepcions i petites grans alegries. Entre aquestes, només una mostra:


  • Amics que confien en tu des del minut zero. Si heu vingut a alguna presentació ja sabreu que aixó va per la Sandra Veà, el Jordi Moretó i el Jordi Folck 
  • Mares que presenten el llibre a la classe del seu fill per Sant Jordi 
  • Amics que et demanen que vagis a fer xerrrades 
  • Amigues que comenten el llibre i en fan difusió a les xarxes 
  • Amics que el recomanen al seu club de lectura (i et conviden a parlar-ne) 
  • Amics i amigues que compren exemplars per a regalar 
  • Amics que t'animen a continuar escrivint 
  • Professores que et conviden a l'Institut, on més de 100 alumnes l'han comprat (i llegit!)


L'última alegria ha vingut en forma de persona que no conec (Àngels) i que treballa en un basar d'un Esclat. Ha aconseguit el meu número de telèfon i m'ha enviat una foto del llibre en un lloc destacat del basar. Aquest Esclat no és l'Esclat on faig la compra cada setmana i en el qual no he aconseguit veure mai el meu llibre, ni en primera línia, ni tan sols amagat darrere d'una pila d'Stiltons.

Les decepcions formen part de la vida, però jo prefereixo quedar-me amb les alegries. Gràcies, Àngels, i gràcies a tots aquells que m'animeu amb el vostre suport d'alguna o altra manera.




2 comentaris: