Feedly

follow us in feedly

dijous, 3 de maig del 2018

Literatura i processos creatius




Avui he anat a l'Institut Ramon Berenguer IV a parlar de literatura i processos creatius. La invitació va partir de la professora Cristina Ardèvol arran de la publicació de Les Aventures d'en Nic. Em va comentar que seria interessant per als alumnes de 1r de BAT conèixer com he arribat a publicar el meu primer llibre.

He plantejat la xerrada, en primer lloc, amb una explicació de com va sorgir la idea del llibre del Nic, ja que està basat en un fet real. He explicat quina va ser l' aventura real i com aquesta es va traslladar al paper amb la complicitat de la Sandra Veà, el Jordi Moretó i el Jordi Folck.

A continuació he parlat de com la literatura ens provoca emocions i reaccions i de què podem fer si volem escriure i expressar-nos: llegir, observar i apuntar totes les idees que ens passen pel cap, per si algun dia les volem fer servir en alguna narració.

He ensenyat dos llibres que poden ser molt apropiats per acostar-se a la literatura, com són Escribir de Enrique Páez, i De què parlo quan parlo d'escriure, de Murakami. Ambdós (encara que de maneres ben diferents) ens animen a expressar-nos a través de l'escriptura.

Finalment he mostrat diferents webs que poden servir de plataforma a escriptors novells, com són LITERUP, WATPADD, AMAZON i LÉTRAME.

Moltes gràcies als alumnes, que han seguit molt atentament la xerrada, escoltant i interactuant, i als professors Marta Oller i José Antonio González per convidar-me dins de les seves hores de classe. Espero que les idees que he llençat siguin profitoses d'alguna o altra manera.


Fotos de Marta Oller





2 comentaris:

  1. Molt interessant. Miraré Murakami. Et recomano "QUé vemos cuando leemos", ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! m'apunto la teva recomanació tot i que... és una mica llarg aquest llibre no??? més de 400 pàgines!!!

      Elimina